Huisarts Arjan van Andel uit Renkum
Volledig scherm
Huisarts Arjan van Andel uit Renkum © Gert Budding

Huisarts is positief: ‘Renkum volgt adviezen goed’

RENKUM/ HEELSUM – Huisarts Arjan van Andel is tevreden over de manier waarop Renkumers de adviezen van het RIVM opvolgt. De gemeente Renkum telde al snel enkele coronagevallen, maar hoort nu niet tot de Gelderse gemeenten met veel coronagevallen. Er zijn elf inwoners opgenomen in het ziekenhuis.

Daarvan komen er drie uit het dorp Renkum, waar Van Andel werkt. ,,Maar met één daarvan gaat het gelukkig al veel beter”, zegt Van Andel, die actief is bij HuisartsenZorg Groeneweg. Hij is redelijk optimistisch over het verloop van het coronavirus. ,,Gelukkig lag er al een regionaal plan voor de Gelderse Vallei hoe dit soort crisissituaties aan te pakken. Elke dag is er contact tussen de huisartsen in Renkum en Heelsum.”

Er zijn wel degelijk meer patiënten met corona, maar omdat er niet getest wordt, is niet precies bekend hoeveel dat er zijn. ,,We hadden zelfs zieken onder het personeel die we niet konden beoordelen of ze weer aan het werk mochten. Maar in Renkum wordt er prima geluisterd naar de adviezen van het kabinet. Dat is merkbaar, minder verkeer en levendigheid, wat uiteraard wennen is. We verwachten nog steeds een stijging van aantal besmettingen.”

 In de praktijk van Van Andel is er nog geen gebrek aan beschermende materialen. ,,Gelukkig is onze praktijk voldoende voorzien van beschermde materialen. We hebben goede beschermende schorten en mondmaskers, een gedeelte daarvan is naar de huisartsenpost in Ede gebracht. Daarnaast was er een gift van Parenco: 200 beschermende ffp2-maskers. Die zijn naar Rijnstate gebracht. Wij redden het met chirurgische maskers.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.