Managing director Gerk van der Wal (links) en oprichter/eigenaar Peter Benedick van BackupNed in de ondergrondse en zwaarbeveiligde bunker in Oosterbeek. Op een andere geheime plek in het noordoosten van Nederland is inmiddels een bunker in gebruik genomen, waar datarobots digitaal aangeleverde data omzetten op tapes voor opslag in Oosterbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Managing director Gerk van der Wal (links) en oprichter/eigenaar Peter Benedick van BackupNed in de ondergrondse en zwaarbeveiligde bunker in Oosterbeek. Op een andere geheime plek in het noordoosten van Nederland is inmiddels een bunker in gebruik genomen, waar datarobots digitaal aangeleverde data omzetten op tapes voor opslag in Oosterbeek. © Rolf Hensel

In ondergrondse Oosterbeekse atoombunker ligt grootste dataopslag op tape ter wereld

In een ondergrondse, zwaarbeveiligde atoombunker van BackupNed in Oosterbeek ligt de grootste offline dataopslag van de wereld. Met vertrouwelijke informatie van vooraanstaande (inter-)nationale organisaties. Niks ‘in de cloud’, maar op tapes. Wel zo veilig. Wegens groot succes heeft BackupNed een tweede atoombunker in gebruik genomen.

0 reacties