Een ingeslagen raam in de Ommuurde Tuin in Renkum.
Volledig scherm
PREMIUM
Een ingeslagen raam in de Ommuurde Tuin in Renkum. © Ommuurde Tuin

Inbrakenreeks teistert Ommuurde Tuin in Renkum; schade zeker 6.000 euro

RENKUM/ WAGENINGEN - Meer dan tien inbraken in anderhalf jaar tijd, een schadepost van zo’n 6.000 euro. Bij de Ommuurde Tuin in Renkum worden ze er moedeloos van. Crowdfunding moet helpen de historische moestuin er weer bovenop te helpen.

Quote

Je voelt je bijna niet meer veilig op je eigen terrein

Esther Kuiler, Ommuurde Tuin

Ingeslagen ruiten, gemolde sloten. IJsjes die her en der door de moestuin zijn geslingerd, messen die worden gestolen, een buks, kinderspeelgoed, een bosmaaier en een kettingzaag. Esther Kuiler somt op wat ze de afgelopen achttien maanden zoal heeft aangetroffen in de Ommuurde Tuin op Landgoed Oranje Nassau’s Oord tussen Renkum en Wageningen.

,,Heel triest”, zegt ze. ,,Ik werd er zo moedeloos van dat ik op een gegeven moment maar geen aangifte meer heb gedaan.” De frustratie spreekt uit haar stem. ,,Je voelt je bijna niet meer veilig op je eigen terrein.” Na wéér een inbraak denkt ze soms: waar doe ik het voor? ,,Maar dat gevoel zakt op een gegeven moment weg en dan zetten we er samen met onze vrijwilligers toch maar weer de schouders onder.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.