Volledig scherm
PREMIUM
Jasper LeClerq (links) en Hans Hermans van Jazz Sunday in Filmhuis Oosterbeek. ,,We willen topgasten die het publiek kunnen boeien.” © Erik van 't Hullenaar

Jazz moeilijk en elitair? ‘Je moet je ervoor openstellen. Dat geldt voor alle muziek’

VideoOOSTERBEEK - Jazz Sunday in Oosterbeek. Muzikanten die zomaar wat staan te spelen en volledig opgaan in ellenlange solo’s? Moeilijke muziek voor VVD-stemmers met strooien hoedjes. Of niet dan?

Hans Hermans en Jasper le Clercq schudden het hoofd. Ze organiseren sinds april Jazz Sunday in Filmhuis Oosterbeek dat ‘hedendaagse jazz van hoge kwaliteit in een intieme sfeer’ belooft. Dat past vast prima in een dorp waar Jan Modaal langzaam plaatsmaakt voor Pieter-Jan met een Tesla uit de Randstad. Jazz is toch intellectuele muziek? ,,Je moet je ervoor open stellen. Dat geldt voor alle muziek”, zegt Jasper le Clercq.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.