Volledig scherm
De Sint Josephkerk in Heelsum. © Gert Budding

Kerken Heelsum en Doorwerth zijn verkocht

HEELSUM - De katholieke Titus Brandsma Parochie heeft haar kerken in Heelsum en Doorwerth verkocht. Dat zegt Jan Sterk namens de Titus Brandsma Parochie, die actief is van Oosterbeek tot Veenendaal.

Welke projectontwikkelaar de nieuwe eigenaar is van de Sint Josephkerk in Heelsum en de Onze Lieve Vrouwe van Lourdes in Doorwerth, wil Sterk niet zeggen. „Het zijn onze eigendommen niet meer. Van wie ze wel zijn en wat er met de twee kerken gaat gebeuren, moet de nieuwe eigenaar zelf maar bekendmaken."

Enige optie
In een eerder stadium werd al bekend dat bij een verkoop de kerk in Doorwerth, een gemeentelijk monument, een nieuwe bestemming krijgt. De kerk aan de Kamperdijklaan in Heelsum wordt waarschijnlijk gesloopt om op die plek huizen te kunnen bouwen.

„We snappen dat niet iedereen hier blij mee is", zegt Sterk. „Maar afstoten is de enige optie. Het aantal bezoekers en de inkomsten lopen terug. Er kunnen 500 mensen in de kerk in Heelsum en bij een zondagsdienst zit er dertig man."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.