Volledig scherm
PREMIUM
Bard Sloven, Piet Zegveld, Rosa Helldorfer en John Tomasowa (vlnr) exposeren tot 6 mei in het voormalige ABN AMRO-gebouw in Oosterbeek. © Erik van 't Hullenaar

Kunst in voormalig bankgebouw Oosterbeek

OOSTERBEEK - Het voormalige ABN AMRO-gebouw aan de Oosterbeekse Utrechtseweg heeft na antikraak en een outlet voor kleding een nieuwe bestemming. Vier kunstenaars uit de omgeving tonen er sinds eind vorige week hun werk in de tentoonstelling Nieuw Bank Avontuur.

John Tomasowa ziet zichzelf nog het voormalige bankgebouw in Oosterbeek inlopen. De outlet met kleding zou verhuizen naar de overzijde van de Utrechtseweg. ,,Ik vroeg me af of wat erin zou komen”, zegt de Oosterbeker. ,,Ik zag er wel een mooie galerieruimte in.”

De uitbater van de outlet adviseerde hem contact op te nemen met Ron Verheij, eigenaar van het oude ABN AMRO-pand. Het trof dat Tomasowa iemand kende, die wel een balletje bij Verheij wilde opgooien. Vervolgens bleek diezelfde Verheij bereid Tomasowa te laten exposeren, tenzij zich tussentijds een huurder zou aandienen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.