Volledig scherm
De opening van het kunstgrasveld ging vrijdagmiddag gepaard met een clinic. © Gert Budding

Kunstgrasveld in Heelsum is grote stap in samenwerking voetbalclubs

HEELSUM - De voetbalclubs CHRC, Redichem en RVW zijn in hun nopjes met hun nieuwe, gezamenlijke kunstgrasveld. Het veld wordt al enige tijd bespeeld, maar werd pas vrijdagmiddag officieel geopend door wethouder van sport Marinka Mulder. 

Het realiseren van het kunstgrasveld op sportpark Wilhelmina in Heelsum geldt als een belangrijke nieuwe stap in de onderlinge samenwerking tussen CHRC, Redichem en RVW. De voetbalclubs zijn de hoofdgebruikers, het  beheer en onderhoud ervan is in in handen van Beheerstichting Multifunctioneel Centrum Renkum, die ook sportcentrum Doelum in Renkum bestiert.

De voetbalclubs vroegen deze partij hiervoor, omdat die als bestaande stichting de btw kan verrekenen. ,,Als er een nieuwe stichting was gevormd, zou die de btw niet hebben kunnen verrekenen”, licht Richard Veldt van RVW toe.

Volledig scherm
Het glas wordt geheven op het nieuwe kunstgrasveld door (vlnr) Paul Leertouwer (CHRC), wethouder Marinka Mulder, Richard Veldt (RVW), Koen Beenen (Redichem) en Jos Buijs (Doelum). © Gert Budding

Het kunstgrasveld bestaat onder meer uit gecoate korrels. ,,Het veld is van een veel betere kwaliteit dan een veld dat is ingestrooid met gemalen autobanden”, zegt Koen Beenen van Redichem. ,,We krijgen complimenten dat het licht bespeelbaar is, ook van selectieteams”, vult Veldt aan.

‘Strijd tussen de verenigingen valt mee’

Beenen en Veldt zien, samen met Paul Leertouwer van CHRC, het kunstgrasveld als resultaat van een goede onderlinge samenwerking. ,,Die veronderstelde strijd tussen de verenigingen valt mee”, stelt Leertouwer. Ze waarderen alle drie de inzet van wethouder Marinka Mulder.

Die benadrukte in haar opening dat dit een mooie eerste stap is naar meer. ,,We zijn er nog niet”, stelde ze. ,,We willen als gemeente het beheer van het hele sportpark aan Doelum overdragen.” Voordat dit kan worden gerealiseerd, moet eerst het achterstallig onderhoud worden aangepakt.

Volledig scherm
Lekker trappen en even uitrusten tijdens de clinic. © Gert Budding
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.