Volledig scherm
PREMIUM
Erna (links) en Nellie Breed bekijken in Missiehuis Vrijland de kunstkalender, met daarin twaalf kunstwerken van hun overleden broer Kees. © Erik van 't Hullenaar

Kunstkalender is ode aan wijlen Kees Breed, missionaris én de Rembrandt van Oosterbeek

OOSTERBEEK - Hoe lang kun je een groot geheim bewaren? Als het moet een hele leven lang. Dat werd dinsdagmorgen duidelijk in Missiehuis Vrijland in Oosterbeek , waar de eerste Nederlandse missie kunstkalender ten doop werd gehouden.

De kalender, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat, bevat werken en bijbehorende spreuken van priester Kees Breed. Hij was 53 jaar actief op de Filipijnen en leidde daarna in Oosterbeek een teruggetrokken bestaan te midden van de Mill Hill-missionarissen in ruste. Ook toen hij op tweede kerstdag 2017 op 92-jarige leeftijd stierf, wist nog bijna niemand dat hier behalve een vroom en bescheiden mens misschien ook wel een groot kunstenaar was heengegaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.