Volledig scherm
De kerk in Heelsum wordt op 1 juli aan de Kerkelijke Eredienst onttrokken. © Titus Brandsma parochie

Laatste mis in de Sint Josephkerk Heelsum op zondag 1 juli

HEELSUM - Op zondag 1 juli wordt voor de laatste keer de mis opgedragen in de Sint Josephkerk in Heelsum. Rooms-Katholiek Heelsum moet vanaf die tijd naar Renkum. 

De Sint Joseph hoort bij de Titus Brandsma Parochie en het bestuur heeft vanwege het gestaag dalende kerkbezoek besloten een aantal kerkgebouwen te sluiten. De kerk in Heelsum is er daar één van. Daarmee komt er na 57 jaar een einde aan de religieuze bestemming van het gebouw.

Op zondag 1 juli wordt er om 10.00 uur een slotdienst gehouden. Aan het einde van die dienst volgt ook de rituele ontruiming van de belangrijke kerkattributen, die naar Renkum worden overgebracht. De formele onttrekking aan de Kerkelijke Eredienst is een papieren kwestie en wordt enige dagen na de dienst per brief door de bisschop genomen. 

Voor het zover is wordt er op zondag 24 juni, van 12.00 tot 15.00 uur, nog een open huis gehouden. De kerk kan dan bezichtigd worden en er zijn gidsen (Siebe van der Geijn en Peter Hagelen) aanwezig om over de historie van de Heelsumse parochie en het kerkgebouw te vertellen. Het gebouw is opgetrokken in de zogeheten stijl van de Bossche School en in het gebouw zijn opvallend veel 'misbaksels' gebruikt. Dat zijn te heet gebakken stenen die misvormt en veelkleurig uit de oven zijn gekomen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.