Volledig scherm
Wethouder Joa Maouche (rechts) bij het informatiebord van het nieuwe duurzame fietspad. © Gert Budding

Lekker zoeven over duurzaam fietspad tussen Wolfheze en Heelsum

HEELSUM - Wethouder Joa Maouche van de gemeente Renkum heeft woensdagmiddag ‘een van de duurzaamste fietspaden van Nederland’ geopend. Het gaat om het fietspad over de Doorwerthse Heide tussen de Bennekomseweg in Heelsum en de Heelsumseweg in Wolfheze.

Het fietspad lag er al, maar is nu vernieuwd. Daarbij is gebruik gemaakt van een bijzondere asfaltsoort, waarbij gebruik is gemaakt van plantaardige olie als bindmiddel. Omdat het verschil tussen traditioneel asfalt en duurzaam asfalt moeilijk is vast te stellen, is precies op de overgang een informatiebord geplaatst. Op die manier worden fietsers bewust gemaakt van het duurzame alternatief waarop zij nu lekker kunnen zoeven. Het nieuwe fietspad sluit aan bij het lokale klimaatakkoord dat onlangs binnen de gemeente Renkum is gesloten.

Ruiterpad iets verlegd

Het fietspad heeft niet alleen duurzaam asfalt gekregen, maar is ook verbreed. Hiervoor is de fundering aangepast en het ruiterpad iets verlegd. Eerder werden al de fietspaden Oude Oosterbeekseweg, Lage Oorsprong, Doorwerth-Oosterbeek en Wijdeveldpad aangepakt. De kosten voor het verbeteren van deze fietspaden bedragen ongeveer 1,2 miljoen euro. De provincie Gelderland heeft de helft van dat bedrag opgehoest. De fietspaden maken deel uit van het Gelderse recreatieve fietsnetwerk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.