Leden van de vakbonden CNV en FNV bij papierfabriek Parenco in Renkum.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van de vakbonden CNV en FNV bij papierfabriek Parenco in Renkum. © eigen foto

‘Ludieke actie’ bij Parenco richting échte staking: personeel krijgt shirts met ‘Krent of the year’ erop

Bij papierfabriek Smurfit Kappa Parenco in Renkum zijn shirts met de opdruk ‘Smurfit Kappa, Krent of the year 2022’ uitgedeeld aan personeel. Het ging donderdagochtend om een ‘ludieke actie’ van vakbonden CNV en FNV in aanloop naar een mogelijke échte staking.

3 reacties

 • H. Boom

  3 dagen geleden
  Het is een grote vervuiler in woongebied en dat op de beschermde natura 2000 cq veluwe. Het geeft veel overlast zoals stank en fijnstof, naast giftige dampen! Lijkt me ernstiger dan die boederijen. Dus zo snel mogelijk uitkopen.... Op die mooie plek kan woonruimte gecreëerd worden. Win/win situatie lijkt me.
 • Anton Jansen

  4 dagen geleden
  In plaats van loonsverhogingen lijkt het me gepaster om geld te steken in het verminderen van de stank en het verminderen van het gebruik van grondwater. Daar heeft iedereen wat aan. Nog beter zou zijn om de fabriek te verplaatsen of te stoppen. Zo dicht bij de bebouwde kom hoort het in ieder geval niet meer. Dat kon vroeger maar in 2023 is dat echt niet meer normaal.
 • Kobus Klaasen

  4 dagen geleden
  Centen of procenten moet over te praten zijn , verhoging reiskosten is niet voor iedereen en 1,9 is maar ėėn malig met een verkeerde berekening jammer.