Volledig scherm
De plaats van het ongeval in Heelsum. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Man overleden bij bedrijfsongeval in Heelsum: ‘Iedereen is verslagen, er echt helemaal kapot van’

UPDATEHEELSUM - Bij werkzaamheden aan de Fonteinallee in Heelsum is dinsdagmiddag een medewerker van familiebedrijf Mourik uit Groot-Ammers overleden. 

Hulpdiensten werden dinsdagmiddag kort na 12.00 uur opgeroepen voor het ongeluk. Het is nog onduidelijk of de man in het bakje van de hoogwerker zat of op een andere, onfortuinlijke wijze met de hoogwerker in aanraking is gekomen. 

De politie heeft de omgeving afgezet en de forensische opsporing doet onderzoek. Ook de arbeidsinspectie is op de locatie. 

Quote

Het is een zwarte dag voor Mourik

Woordvoerder Martin van Putten
Volledig scherm
Een rouwwagen bij de plaats van het ongeluk in Heelsum. © Gert Budding

Het personeel van familiebedrijf Mourik uit Groot-Ammers heeft met ontzetting gereageerd op het ongeluk van hun collega. ,,Het is een zwarte dag voor Mourik. Iedereen is verslagen, er echt helemaal kapot van. Juist als familiebedrijf zijn de lijnen kort en werk je nauw met elkaar samen”, zegt woordvoerder Martin van Putten van het bedrijf uit Zuid-Holland. Mourik werkte aan de renovatie van de Nederrijnbrug. 

,,We waren er al enkele weken aan het werk. Wat er precies is gebeurd kan ik nog niet zeggen. Er wordt in media gesproken over beknelling, maar daar is nog niets over bekend. Dat wordt momenteel onderzocht.” 

Wat het bedrijf precies gaat doen rond de verwerking van het tragische ongeval, weet Van Putten nog niet. ,,Daarvoor is het te vroeg. Er is wel een team met vertegenwoordigers van de verschillende vestigingen samengesteld om te gaan bekijken hoe we hiermee om zullen gaan.”

De Fonteinallee loopt van Renkum, via de Jufferswaard, tot aan Kasteel Doorwerth. De weg leidt ook naar enkele bedrijven in de uiterwaarden. 

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Arnhem e.o.