Volledig scherm
© Flip Franssen

Man uit Tiel 1,5 jaar cel in voor verkrachting in Oosterbeek

OOSTERBEEK - Een 39-jarige man uit Tiel is vrijdagochtend veroordeeld tot 18 maanden cel wegens verkrachting. Ook moet hij aan het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 2.500 euro. Het OM had 2 jaar celstraf geëist.

De man had op 28 oktober 2014 seks met het slachtoffer in een hotelkamer in Oosterbeek. Volgens de Tielenaar had de vrouw ingestemd met de seks.

Gedwongen
Zijn slachtoffer verklaarde echter dat zij tot de seks was gedwongen. 3 getuigen ondersteunden haar lezing van het verhaal. Deze omstanders hebben het slachtoffer op verschillende momenten zien huilen, onafhankelijk van elkaar. Ook hebben zij gezien dat de vrouw niet mee wilde met de man. 2 getuigen hebben, toen zij dit zagen, de politie gebeld.

Celstraf
Voor de rechtbank is op grond van de verklaringen komen vast te staan dat de seks tegen de wil van de vrouw was. Op grond daarvan is de man veroordeeld tot de celstraf.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.