Kees Jansen column Van Streek voor newsroom Arnhem
Volledig scherm
PREMIUM
Kees Jansen column Van Streek voor newsroom Arnhem © DG

Martijn loopt hard. Door het bos en de uiterwaarden, over de hei. Ik snap nu waarom

Column Van StreekWie Oosterbeker Martijn Mensink als vriend op Facebook heeft, ziet hem geregeld langskomen. Hardlopend op de hei, hardlopend door de uiterwaarden, hardlopend door het bos, fietsend door het bos, over de hei en door uiterwaarden.

Martijn is de bedenker van mindful running, dito wandelen en waarschijnlijk ook wel fietsen. Martijn is een optimist, leeft in het moment en geniet van wat hij doet. Ik wil ook een Martijn zijn. Wie niet?

Martijn komt uit Nijverdal. Dat is een klein plaatsje op de rand van Twente en Salland. Ik kom niet vaak in Nijverdal, maar reisde laatst met de trein van Almelo naar Zwolle. En dan stop je bij allerlei lieflijke stationnetjes in even zo schattige dorpjes. Zo lijkt het station van Heino (niet die Duitser met zonnebril) midden in het bos te liggen. Het heeft ook een schattig stationsgebouwtje.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.