Volledig scherm
Adele neemt het hart in ontvangst van Charlotte, Maybritt (links) kijkt toe. © Mireille Erkens

Maybritt en Charlotte op podium bij Adele: 'You look beautiful' (video)

HEELSUM/ AMSTERDAM - Het waren slechts twee minuten, maar die zullen Charlotte (8) en Maybritt (14) Goudkuil niet snel vergeten. Want de meisjes uit Heelsum stonden afgelopen zaterdag ineens op het podium met wereldster Adele, in de Ziggo Dome.

Ze mochten op de foto met de Britse zangeres, kregen een knuffel en een compliment én Charlotte mocht een door haar gemaakt hart met een foto van Adele aan de superster geven. „Wow, that looks amazing!”, was haar enthousiaste reactie.

Enthousiast
„Kippenvel”, vertelt hun moeder Mireille Erkens, die de video die ze maakte van het magische moment, inmiddels wel kan dromen. „Die heb ik nu denk ik al wel duizend keer gezien. Ja, sorry dat ik zo enthousiast ben, maar het is toch geweldig als je dochters op het podium staan bij Adele!”

Van alle kanten krijgt ze nu ook foto's en video's toegestuurd en de video met de twee Heelsumse meisjes is al op televisie uitgezonden.

Hart
En dat allemaal naar aanleiding van het kunstwerkje dat Charlotte maakte voor Adele: een met alle zorg in elkaar geknutseld wit hart met in het midden een foto van de zangeres. Erkens: „Dat had Adele al tijdens het tweede nummer gezien, toen wees ze al naar Charlotte en zei ze dat ze zo terug zou komen. Even later werd mijn dochter het podium op geroepen.”

Knuffel
Omdat Charlotte geen woord Engels kan – „Ze zingt wel alle nummers van Adele van voor tot achter mee, al vanaf dat ze drie jaar oud was” – liep zus Maybritt mee het podium op. Beide dames kregen een dikke knuffel van Adele als welkom en daarna ook nog een compliment. „You look beautiful, look at you!”, zegt Adele tegen de stralende meisjes wanneer ze het podium beklimmen.

Amper twee minuten later staan ze weer beneden, een hele ervaring rijker.

Het door Charlotte gemaakte hart stond vervolgens voor iedereen zichtbaar de hele show tegen Adele's microfoonstandaard. En na het concert nam de zangeres het kunstwerkje mee de coulissen in. Wellicht al nadenkend over een mooie plek voor het Heelsumse hart in haar huis.

Bekijk hier de video met de meisjes op het podium bij Adele.

Volledig scherm
Adele en Charlotte op het podium van de Ziggo Dome. © Mireille Erkens
Volledig scherm
Adele staat lachend op de foto met Maybritt. © Mireille Erkens
Volledig scherm
Adele en Charlotte op het grote scherm in de Ziggo Dome. © Mireille Erkens
Volledig scherm
Adele en Charlotte op het podium van de Ziggo Dome. © Mireille Erkens
Charlotte (8) en Maybritt (14) Goudkuil uit Heelsum werden zaterdagavond het podium op geroepen door Adele, tijdens haar concert in de Ziggo Dome. Twee minuten van hun leven die ze nooit meer zullen vergeten. Lees het artikel op www.dg.nl/1.6086260

Arnhem e.o.