Volledig scherm
MFC Doelum in Renkum. © Rufus de Vries

MFC Doelum in Renkum doet sigaret in de ban

RENKUM - Het nieuwe MFC Doelum aan de Hogenkampseweg in Renkum wil een rookvrij gebouw zijn. Daarom wordt zaterdag 15 september, bij de opening van de Nationale Sportweek, een rookverbod ingesteld voor Doelum en het terrein eromheen. 

Doelum, dat onder meer diverse sportfaciliteiten herbergt, net als een multifunctionele theaterzaal en horeca- en kantoorruimte, is al een aantal maanden in gebruik. Nu de voltooiing van de buitenruimte van het gebouw nadert, is het tijd om het al eerder geplande rookverbod in te laten gaan, vindt Stichting Doelum, de beheerder.

Voorzitter Jos Buijs wil nu 'de puntjes op de i' zetten, geeft hij aan: ,,Sport en roken past niet bij elkaar. Doelum en haar gebruikers wil door het rookvrije beleid een goed voorbeeld  zijn voor de jeugd en een bijdrage leveren aan de rookvrije generatie. Op deze wijze beschermen wij onze kinderen tegen de schadelijke invloed van roken."

Hij benadrukt dat ook rokers welkom blijven in Doelum. Hun wordt wel gevraagd om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen de sport- en verblijfsterreinen, zoals langs de lijn en het terras, maar ook de fietsenstalling en de parkeergelegenheden moeten rookvrij blijven, aldus de stichting.

Doelum werd officieel geopend in november 2017. De bijzondere architectuur van het centrum trok landelijke aandacht. Het gebouw werd genomineerd voor de prijs BNA Gebouw van het Jaar 2018, maar moest de eer laten aan het Gelders Huis in Arnhem.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.