Volledig scherm
PREMIUM
Joeri van Kalleveen van Vilente (midden) buigt zich met Jasper Mous (links) en Janna Tiemersma over bijzondere historische documentatie over Mooi-Land. Op de voorgrond de loden koker met de oorkonde die achter de eerste steen van Mooi-Land verborgen bleek. © Gert Budding

Mooi-Land in Doorwerth geeft heftige geschiedenis een ereplaats

DOORWERTH - De overweldigende geschiedenis van  voormalige doopsgezinde tehuis voor ouderen Mooi-Land in Doorwerth krijgt een ereplaats in het nieuwe woonzorgcentrum van Vilente. Dat kondigt locatiemanager Joeri van Kalleveen aan. 

Er komt  een plek waar attributen en documenten uit de rijke historie tentoongesteld zullen worden. 

Daar zullen ook de oude gevelletters van het rusthuis te zien zijn. Jasper Mous en Janne Tiemersma, die in het rusthuis als anti-kraakwacht hebben gewoond voordat het afgebroken werd, leverden de witte letters donderdag af bij Vilente, als geschenk voor het tehuis langs de Utrechtseweg N225. ,,We hebben die letters gelukkig voor de sloop kunnen redden’’,  vertelt Tiemersma die op Facebook wetenswaardigheden over Mooi-Land verzamelt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De weg ligt vol aardappels of shampoo na een ongeluk: wie ruimt dat op, en wie betaalt dat?

    De weg ligt vol aardappels of shampoo na een ongeluk: wie ruimt dat op, en wie betaalt dat?

    NIJMEGEN- Regelmatig gebeurt het dat bij een ongeluk een vrachtwagen of een ander voertuig z'n lading verliest. De gevolgen voor het verkeer zijn vaak groot. Zoals maandagochtend, toen de A50 vol lag met aardappelen nadat een oplegger de lading verloor. Met files van zelfs anderhalf uur tot gevolg. Of zoals twee maanden terug, toen de A15 vol shampoo lag. Maar wie ruimt dat op? En wie betaalt de kosten daarvan?

Arnhem e.o.