Ecohydroloog Flip Witte bij de Oorsprongbeek in Oosterbeek. ,,Naaldbomen verdampen meer. Zeker een donker douglasbos of een bos met fijnspar. Die zou je eigenlijk moeten vervangen door kaal zand en heide.”
Volledig scherm
PREMIUM
Ecohydroloog Flip Witte bij de Oorsprongbeek in Oosterbeek. ,,Naaldbomen verdampen meer. Zeker een donker douglasbos of een bos met fijnspar. Die zou je eigenlijk moeten vervangen door kaal zand en heide.” © Gerard Burgers

Naaldbomen kappen tegen de droogte op de Veluwe. ‘Ik weet dat het emotioneel ligt’

OOSTERBEEK - Bomen kappen ligt emotioneel. Toch pleit hydroloog Flip Witte ervoor om een deel van de naaldbomen op de Veluwe te vellen om ruimte te maken voor heide en zandverstuivingen. Naaldbomen zijn volgens hem misschien wel de grootste veroorzaker van de droogte op de Veluwe en de reden dat door de beken op de Veluwezoom nauwelijks water meer stroomt. 

2 reacties

  • Martin

    1 maand geleden
    Anne Schoen. Natuur in Nederland is er niet meer. Alles is door of als gevolg van de mens ontstaan. De natuur zichzelf laten ontwikkelen kan best, het resultaat is denk ik niet wat de Nederlander wil.
  • Anne Schoen

    1 maand geleden
    Het klimaat verandert en de beplanting dus vanzelf ook. Hou eens op met steeds maar tussenkomst vanuit de mens. De natuur redt zich echt wel zonder ons. Lekker laten staan en niet elke verandering willen zien als bedreiging.

Arnhem e.o.