De oogst van Veluws kruiprogge op Westbergveld in Wageningen, met rechts natuurboer Marcel van Silfhout van GraanGeluk.
Volledig scherm
PREMIUM
De oogst van Veluws kruiprogge op Westbergveld in Wageningen, met rechts natuurboer Marcel van Silfhout van GraanGeluk. © Herman Stöver

Natuurboeren in de knel omdat Gelderland hun grond wil hebben voor natuur

RENKUM - Natuurboeren aan de randen van de Veluwe komen in de knel, omdat de provincie Gelderland haar natuurnetwerk uitbreidt. Gepachte boerenpercelen veranderen nu in natuur en daardoor moeten de agrariërs op zoek naar andere gronden voor hun bedrijf.

7 reacties

 • Desirea Ter Stegen

  1 maand geleden
  Natuurboeren zijn goed bezig dus passen ze prima in de plannen lijkt mij. Waarom alles teruggeven aan de natuur? dit is ook natuur en tevens een goed alternatief voor alle dure import uit het buitenland dus voor mij mogen meer van dit soort boeren hun gang gaan.
 • Robert Elfferich

  1 maand geleden
  Weer een kortzichtig idee van GroenLinks
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  Feit: dit land is veel te klein om alle wensen in te willigen. Natuur, boeren, wonen, bedrijvigheid, het kàn gewoon niet allemaal tegelijkertijd. Dus we kunnen twee dingen doen: harde keuzes maken (waarbij een gezonde leefomgeving voor mens en dier wat mij betreft topprioriteit heeft boven handel), en/of we reguleren dit alles op Europees niveau. Het is van de zotte en volkomen onhaalbaar dat ieder vlekje op de kaart zelfvoorzienend moet zijn.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 maand geleden
  De boeren moeten weg en defensie mag bij Deelen een nieuwe kazerne bouwen op landbouwgrond met het smoesje dat er explosieven in de grond zitten. Hoe maf is het geregeld in Nederland.
 • Mar Leentjes

  1 maand geleden
  Meer natuur: graag! Maar niet ten koste van natuurboeren, hun grond is óók natuur. Het werkwoord 'Paard achter de wagen spannen' zou les 1 moeten zijn op de ambtenarenschool en op het bulshitmanagerscollege. Doe nou gewoon eens níet wat niet nodig is. Verzin een list. Ik neem aan dat ambtenaren en managers enig denkvermogen hebben, of krijgen ze zo dik betaald voor protocolletjes afwerken?

Arnhem e.o.