Volledig scherm
Proefdraaien voor genodigden bij Bender Eetcafé in Renkum op maandag. © Gert Budding

Nieuw eetcafé in Renkum opent woensdag de deuren

RENKUM – Renkum heeft een nieuw eetcafé. Het heet Bender Eetcafé. Na het proefdraaien voor genodigden, afgelopen maandag, vindt woensdag 16 mei de officiële opening plaats.

Uitbater is Robert van Wijk. De Bennekommer heeft samen met zijn vrouw Simone het pand aan de Molenweg opgeknapt, waar voorheen De Heren van Baer was gevestigd.

Laagdrempelig

,,We houden het laagdrempelig", zegt Van Wijk. ,,Dat betekent een kaart met vijf voor-, vijf hoofd- en vijf nagerechten. Die kaart wisselt dan na een bepaalde periode. Wij bieden een goede maaltijd tegen een schappelijke prijs. En geen bijbetaling voor aardappeltjes of mayonaise.”

Het interieur van voorheen De Heren van Baer is, ondanks de poets- en verfbeurt, niet veel veranderd. ,,Wel hebben we het aantal stoelen teruggebracht tot 35. Het was iets te vol.” Het terras heeft een gedaantewisseling ondergaan. De grote parkeerplaats is gehalveerd. Het terras heeft 40 stoelen.

Borrelplankjes

,,We gaan op het terras ook borrelplankjes serveren”, gaat Robert van Wijk enthousiast verder. ,,Met Spaanse, oosterse, Mexicaanse en uiteraard Nederlandse hapjes.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.