Plein 1946
Volledig scherm
Plein 1946 © Eric van der Vegt

Nieuw gezicht voor Plein 1946 in Oosterbeek

OOSTERBEEK - Het dorpshart van Oosterbeek krijgt een nieuw gezicht. Het voormalige postkantoor aan Plein 1946 moet plaats maken voor 32 appartementen voor senioren. Althans, dat is de wens van eigenaar en ontwikkelaar René Hazeleger. Het nieuwe complex moet eind 2020 klaar zijn.

De panden in het voormalige postkantoor staan al lang leeg. De horeca (onder meer Mimi's) is al jaren dicht, evenals als het pand van de failliete kledingzaak Skihut. De kapsalon is inmiddels verhuisd. 

Quote

Voor de rest is er geen plek voor detailhan­del, anders had ik het net zo goed kunnen laten zoals het was

Rene Hazeleger, Ontwikkelaar

,,Ik krijg de ruimte in het postkantoor niet verhuurd. Er is geen enkele animo. Het zal te maken hebben met verkoop via internet", zegt eigenaar René Hazeleger. 

Driehoek

Toen de ontwikkelaar door had dat er in Oosterbeek op die plek in de driehoek Weverstraat, Toulon van der Koogweg en Poststraat geen markt was voor detailhandel besloot hij het over een ander boeg te gooien. ,,Senioren in Oosterbeek en omgeving met een groot huis die kleiner willen wonen kunnen straks naar een mooie locatie in het centrum van het dorp. Er komen 32 appartementen van 80 tot 160 vierkante meter."

Op de begane grond blijft ruimte voor horeca, aldus Hazeleger. ,,Voor de rest is er geen plek voor detailhandel, anders had ik het net zo goed kunnen laten zoals het was.”

Onder het appartementencomplex in de kelder komen 32 parkeerplaatsen voor de eigenaren van de appartementen. Voor omwonenden en winkeliers rondom Plein 1946 wil Hazeleger achter de Vredebergkerk op de plek van de kosterswoning 34 parkeerplaatsen aanleggen. ,,De kosterswoning staat leeg. Over de sloop en aanleg van parkeerplaatsen ben ik nog in gesprek met het kerkbestuur.”

De ontwikkelaar wil binnenkort de omwonenden en winkeliers op de hoogte brengen van zijn plannen. Hij voegt eraan toe dat de plannen nog niet helemaal vast liggen. De zogeheten artist impressions en plattegronden van het nieuwe appartementencomplex heeft hij al wel voorgelegd aan de gemeente Renkum. Voor definitieve goedkeuring moeten de plannen voor het dorpshart nog door een inspraakprocedure.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.