Volledig scherm
De Dr. Albert Schweitzerschool in Renkum is een van de basisscholen die in augustus 2019 opgaan in een nieuwe fusieschool bij MFC Doelum. © Google Streetview

Nieuwe fusiescholen in Renkum zonder aardgas

OOSTERBEEK -  De gemeente Renkum krijgt zijn eerste aardgasloze basisschool. De leerlingen van de Dr. Jac. P. Thijsseschool, Dr. Albert Schweitzerschool en basisschool De Keijenberg, locatie Don Bosco en Vita Vera krijgen daar onderwijs vanaf augustus 2019.

De gemeente Renkum maakte zaterdag bekend dat er een aannemer is gevonden voor het nieuwe gebouw, dat zo’n 5 miljoen euro kost. De realisatie, naast MFC Doelum tussen de Hogenkampseweg en Meester van Damweg in Renkum, begint in november.

Overspannen bouwmarkt

De schoolbesturen SKOVV en PPO voegen scholen samen, waardoor er uiteindelijk twee scholen worden gehuisvest in het nieuwe pand; een openbare en een katholieke. Daarvoor is gekozen in verband met het dalende aantal leerlingen op de Renkumse scholen.

Het besluit tot de fusie dateert van 2013. Sindsdien zijn de bouwkosten van het nieuwe pand, onder meer als gevolg van de overspannen bouwmarkt, flink opgelopen. Renkum heeft na een aanbesteding BUKO Bouwsystemen uit Vuren gecontracteerd voor de klus.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat als je ‘anders’ bent dan anderen op de middelbare school? Dit initiatief helpt op het Dorenweerd College
    PREMIUM

    Wat als je ‘anders’ bent dan anderen op de middelbare school? Dit initiatief helpt op het Dorenweerd College

    DOORWERTH - Op het Dorenweerd College in Doorwerth zat twee jaar geleden slechts één leerling die uitkwam voor zijn homoseksualiteit. ,,Wat jammer dat ik de enige ben”, zei hij tegen docent Elmar Noteboom. ,,Ik kan er met niemand over praten.” Noteboom, zelf homoseksueel, werd geraakt door de woorden van zijn leerling. Hij richtte op Paarse Vrijdag, vandaag precies één jaar geleden, de groep InDifferent op.

Arnhem e.o.