Nieuwe ontmoetingsruimte in Renkum voor verbinding met samenleving

RENKUM - Renkum heeft er een ontmoetingsruimte bij. Zorgaanbieder Woonzorgnet opende woensdag een nieuwe locatie in de Dorpsstraat, genaamd Werk aan de Winkel. Bewoners kunnen er binnenlopen met vragen of om er contacten te leggen.

De nieuwe locatie is bedoeld als een plek voor en door inwoners van de gemeente Renkum. Die kunnen er doordeweeks terecht tussen 10.00 uur en 17.00 uur met hun vragen of om onderling contact te leggen.

Er zijn een budgetcoach, participatie-/werkcoach, woonbegeleider en ervaringsdeskundige om te luisteren, vragen te beantwoorden en te adviseren. Mensen kunnen kosteloos binnenlopen met hun hulpvragen. Het kan wel voorkomen dat iemand bij doorverwijzing een indicatie nodig heeft.

Sociaal Loket

Initiatiefnemer Woonzorgnet biedt ondersteuning aan mensen met psychische problemen. In de nieuwe locatie Werk aan de Winkel deelt deze organisatie haar kennis. De locatie werkt samen met het Sociaal Loket van de gemeente Renkum.

Woonzorgnet heeft bewust gekozen voor de centraal gelegen locatie aan het begin van de Dorpsstraat. ,,Deze ligt middenin het Renkumse dorp’’, zegt zorgmanager Hanne Derickx van Woonzorgnet. ,,We willen van hieruit verbinding leggen met de samenleving.’’

Ervaringsdeskundige Casper van Hattem is er drie dagen in de week om naar de verhalen van mensen te luisteren. ,,Ik haal daar dingen uit, omdat ik de kwetsbare stukjes herken. Die vertaal ik naar een hulpvraag.’’

Ervaringsdeskundige

Van Hattem volgde als voormalig psychiatrisch patiënt een opleiding tot ervaringsdeskundige. ,,Ik ben er zelf bovenop gekomen’’, zegt hij. ,,Nu wil ik anderen daarbij helpen.’’ Dit doet hij ook door het geven van cursussen over onderwerpen als herstellen en eenzaamheid.

De mensen van de locatie Werk aan de Winkel trekken ook het dorp in om een netwerk op te bouwen. Zo zoeken ze de samenwerking met het Huis van Renkum. Verder is het de bedoeling dat ze op signalen reageren. ,,Bijvoorbeeld als iemand een klacht heeft over hangjongeren’’, licht Van Hattem toe. ,,Daar gaan we dan mee in gesprek.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.