Oproep tot 'private shopping' bij een ondernemer van de winkelstrip langs de Utrechtseweg in Oosterbeek, toegestaan door de regering vanaf 3 maart.
Volledig scherm
Oproep tot 'private shopping' bij een ondernemer van de winkelstrip langs de Utrechtseweg in Oosterbeek, toegestaan door de regering vanaf 3 maart. © DG

Noodkreet Renkumse ondernemers in coronatijd: ‘Red ons van ondergang’

OOSTERBEEK - Ondernemers van de gemeente Renkum roepen burgemeester Agnes Schaap op om er bij het kabinet op aan te dringen om ‘winkels, horeca en de culturele sector zo snel mogelijk te openen’. De ondernemers vrezen dat langer uitstel tot ondergang van bedrijven en leegstand in de zes dorpen van de gemeente zal leiden.

 1. Onbegrip over dichtblijven muziekscholen; ‘Niemand kan mij uitleggen waarom. Zelfs Mark Rutte niet’

  Onbegrip over dichtblij­ven muziekscho­len; ‘Niemand kan mij uitleggen waarom. Zelfs Mark Rutte niet’

  ELST/ OOSTERBEEK/ BEEJK-UBBERGEN - Eigenaar Henk Hesseling van Muziekschool All Music in Elst beweegt hemel en aarde om zijn leerlingen weer fysiek een-op-eenmuziekles te kunnen geven. Op advies van een medewerker van de Rijksoverheid heeft hij minister-president Mark Rutte een bericht gestuurd met de vraag waarom de muziekscholen voor alle individuele lessen de deuren gesloten moeten houden.
 2. Horeca Arnhem en Renkum gooit dinsdag terrassen open uit protest tegen coronaregels
  PREMIUM

  Horeca Arnhem en Renkum gooit dinsdag terrassen open uit protest tegen coronare­gels

  ARNHEM - Mensen kunnen dinsdag 2 maart weer het terras op in Arnhem en Renkum. Dat verwacht voorzitter Jan van Hooijdonk van afdeling Arnhem en Renkum van Koninklijke Horeca Nederland. ,,Wij hebben al onze leden opgeroepen om mee te doen met de landelijke actiedag. Het kabinet heeft nu een eerste stap gezet om de winkels te heropenen voor beperkt bezoek. Wij huldigen het devies: winkels open, dan ook de horeca open.”
 1. Enorme brand in hallen aardappelboer
  Play

  Enorme brand in hallen aardappel­boer

 2. Ravage op A1 nadat vrachtwagen trap en pallets verliest
  Play

  Ravage op A1 nadat vrachtwa­gen trap en pallets verliest

Arnhem e.o.