Een grootscheeps geuronderzoek in Renkum en Heelsum.
Volledig scherm
PREMIUM
Een grootscheeps geuronderzoek in Renkum en Heelsum. © Gerard Burgers

Onderzoek: hoe erg stinkt Parenco echt?

RENKUM - Gecertificeerde neuzen, snuffelpalen en een geurapp moeten het komende half jaar duidelijk maken of papierfabriek Smurfit Kappa Parenco in Renkum nu wel of niet stinkt. Met dit grootscheepse onderzoek door de GGD en Omgevingsdienst Regio Arnhem moet een objectief beeld geven van de geuruitstoot van de fabriek.

6 reacties

 • Max

  1 jaar geleden
  Als Doorwerthenaar doe ik soms boodschappen bij de Plus en het valt mij dan op dat daar altijd een "chemische" (niet natuurlijke) geur in de lucht hangt. Komt dat van Parenco? Ik weet het niet - zou heel goed kunnen want de fabriek ligt immers aan de andere kant van de weg. Is het stank? Dat is subjectief maar ik ben blij dat ik niet de hele tijd in die lucht hoef te blijven. Snuffelpalen of reukexperts lijken mij niet nodig want er zit daar gewoon "iets" in de lucht nu maar hopen dat het niet schadelijk is. 
 • Bo4

  1 jaar geleden
  Misschien zijn het de uitlaatgassen van je auto? Die rook ik, toen je laatst langs reed.
 • Bo4

  1 jaar geleden
  Wij moeten altijd lachen als we 's avonds ter hoogte van de citroëngarage in Renkum wandelen. Daar stinkt het  vaak naar een brandende houtkachel. Twee keer raden waar de rookpluim uit de schoorsteen komt... Ik verklap alvast: níet bij Parenco! Misschien kan Belangengroep Omwonenden Parenco zich daar eens over buigen? (hihihi)
 • Eldenaar

  1 jaar geleden
  Die fabriek stinkt echt wel. Ik kom er dagelijks langs op weg naar het werk. In de auto ruik je het al goed, maar wanneer ik daar op de fiets langs ga is het niet te harden. 
 • waakhond

  1 jaar geleden
  Het is erger geworden sinds ze karton maken en de tweede machine weer in gebruik is. 

Arnhem e.o.