Volledig scherm
De Drielse veer. Foto: Marina Popova

Onderzoek naar radar voor Drielse Veer

OOSTERBEEK - Jobstap onderzoekt momenteel of het mogelijk is een radar te installeren op het Drielse Veer. In de tweede helft van vorig jaar heeft het pontje op de Rijn tussen Oosterbeek en Driel in totaal acht dagen niet kunnen varen vanwege mist.

Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van D66. Jobstap is de nieuwe exploitant van het Drielse Veer. Onderzocht wordt wat de mogelijkheden en de kosten van een radar zijn. Naar verluidt kost een tweedehands radar 4.000 tot 5.000 euro.

Ook wordt gekeken naar de verdeling van de kosten voor de eventuele aanschaf van een radar. Het Dorenweerd College heeft aangegeven een bijdrage te willen leveren. Van het veer maken veel leerlingen uit Driel gebruik. Andere partijen zijn het Verenfonds en de gemeente Overbetuwe.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.