Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Frank van der Eijnden van Het Schild, woonzorgcentrum voor blinden en slechtzienden in Wolfheze. Op de achtergrond loopt het echtpaar Polderman. Deze huurders van aanleunwoningen zijn tevreden over het woon-zorgklimaat in Het Schild. © Erik van 't Hullenaar

Onrust in rusthuis
blinde ouderen

WOLFHEZE -  Niet betalen, dan ook geen noodzorg. De directie van Het Schild, woonzorgcentrum voor 150 blinde en slechtziende ouderen in Wolfheze, dreigt een deel van zijn huurders per 1 september in de ban te doen. Een brief met deze boodschap heeft voor grote onrust gezorgd.

Als deze bewoners het zogenoemde 'zorgservicepakket' niet betalen, dan wordt hun alarminstallatie voor noodoproepen uitgeschakeld. Ook krijgen ze geen ondersteuning meer van de facilitaire dienst, de receptie en de huismeester van Het Schild.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.