Volledig scherm
PREMIUM
Renkum, 9 april 2019. De Renkumse Molen bestaat vijf jaar en viert dit za 13/4. vlnr: Erik van Ark, Dennis van der Wal, Ineke Rus en Dick Goedhart. 200617 . Foto: Gerard Burgers © Gerard Burgers

Ook Argentijnen en Chinezen houden van het oergevoel van de Renkumse Molen

VideoRENKUM - Het is vijf jaar geleden dat de in oude glorie herstelde Renkumse molen werd heropend. De vrijwilligers vieren dit feestje zaterdag, met oude ambachten en gratis molenijs.

De dutsen en granaatscherven in de bakstenen herinneren aan andere tijden. Aangezien deze getuigen van de Tweede Wereldoorlog zich aan de zuidzijde van de Renkumse Molen bevinden, ligt het voor de hand dat het souvenirs zijn van door de geallieerden afgeschoten projectielen.

De Renkumse Molen raakte tijdens de oorlog zwaar beschadigd. Jarenlang leek het erop dat de in 1858 gebouwde constructie daarna nooit meer de allure van weleer zou krijgen. Het bleef slechts een romp, die boven de huizen en bomen uitstak.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.