Volledig scherm
PREMIUM
William Gladden (94 jaar) rijdt met de taxi het parkeerterrein bij Fletcher Hotel Doorwerth op. © Rolf Hensel

Oorlogsveteranen verheugen zich op het bijwonen van de Airborne Wandeltocht

ARNHEM -  Negen veteranen uit de Tweede Wereldoorlog zijn vandaag aanwezig bij de Airborne Wandeling in Oosterbeek. Ze arriveerden vrijdagmiddag in hun hotel in Doorwerth in een stoet van de London Taxi Charity For Military Veterans met hun begeleiders.

,,Ik zou graag mee willen wandelen maar dat gaat niet meer lukken'', lacht John Jeffries (96), die het dit jaar wat rustiger aan doet. Vorig jaar sprong hij op de vrijdagmiddag kort voor de herdenking van de Slag om Arnhem met een parachute af boven de Renkumse Heide. Tijdens zijn echte sprong in het diepe boven het front had hij zware radioapparatuur bij zich. Op de Ginkelse Heide werd hij in zijn bovenbeen geraakt door een Duitse sluipschutter.

Voormalige landingsvelden

Zijn dochter Lynn helpt hem met zijn herinneringen, zoals ze dat een paar jaar geleden ook deed om hem te helpen met zijn boek over zijn oorlogservaringen 'A Spirit of Adventure'. Hij verheugt zich nu al op de Airborne Wandeltocht van ruim 30.000 mensen over de voormalige landingsvelden van de parachutisten van toen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.