Volledig scherm
PREMIUM
Hans Ariëns bij de plek aan de Utrechtseweg waar hij een gedenkteken wil plaatsen. © Gerard Burgers

Oosterbeek herdenkt vergeten executies van burgers die Britse bevrijders hielpen

OOSTERBEEK - Tijdens de Slag om Arnhem 75 jaar terug weerklonken schoten in een bos nabij de hoek van de Wolfhezerweg en Utrechtseweg in Oosterbeek. Drie mensen werden daar door Duitse soldaten gedood. 

De oorlogsmisdaad is nooit opgehelderd. Oud-Oosterbeker Hans Ariëns maakte zich met succes sterk voor een gedenkteken. Hij is op zoek naar nabestaanden van de slachtoffers.

Niets herinnert bij de villa ‘De Heemse’ bij de ingang van de Bilderbergbossen  nog aan het oorlogsverleden. Een bankje voor de wandelaars markeert een inham naar het bos. Arnhemmer Hans Ariëns wijst naar de Wolfhezerweg verderop.

,,Daar hebben de Britten de Duitse generaal Kussin en zijn gevolg in zijn auto onder vuur genomen.” Dat was 17 september 1944. De rauwe foto’s van zijn lijk, hangend uit de auto, gingen de hele wereld rond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.