Oosterbeek toch weer in de ban van de Airborne Wandeltocht en de herdenking

VideoOOSTERBEEK - Geen 74ste Airborne Wandeltocht deze zaterdag in Oosterbeek. Corona zette daar een streep doorheen. Maar de afgelasting betekende niet dat het dorp ineens helemaal voorbijging aan de gebeurtenissen in september 1944. De vele gesneuvelde (Britse) soldaten, destijds met luchtlandingen naar Oosterbeek en Arnhem gekomen om de Duitse bezetter een vernietigende nederlaag toe te brengen,  werden gewoon herdacht. 

  1. OVC ’85 onderuit tegen dodelijk effectief Batavia ‘90

    OVC ’85 onderuit tegen dodelijk effectief Batavia ‘90

    OOSTERBEEK – Het naar de 2e Klasse gepromoveerde OVC ’85 wacht nog steeds op het eerste competitiepunt, maar ook op het eerste competitiedoelpunt. Tegen het bezoekende Batavia ’90 slaagde de ploeg van trainer Bastiaan Veldhuizen daar niet in. Op een troosteloze Bilderberg, met 12 toeschouwers (geblesseerde wisselspelers van beide ploegen, technische staf van Batavia en ‘OVC-boa’s’) op de tribune en 4 ‘íllegale’ toeschouwers vanachter een hek, keek de thuisclub bij rust al tegen een 0-2 achterstand aan. Na rust verdubbelden de gasten de score. Saillant detail was, dat alle Batavia-treffers werden gescoord door de superscherpe aanvaller Guido Pauw.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.