Volledig scherm
PREMIUM
© Gerard Burgers

Oosterbeeks Biergenootschap komt met bierfestival: ‘Pils drink je, van bier geniet je’

OOSTERBEEK - Het Oosterbeeks Biergenootschap zag een jaar geleden het levenslicht. De oprichters blikken terug en voorzichtig vooruit, met een bierfestival als vergezicht.

De flesjes bier staan opgesteld. De zojuist gevulde glazen liggen in de hand om te klinken op het goede leven, de witte kraag kruipt tegen het glaswerk aan naar boven. Een beeld van een monnik torent boven de flesjes uit.

Mascotte

De geestelijke houdt een kelk ondersteboven en kijkt ernaar, alsof hij tot zijn teleurstelling constateert dat deze geen bier meer bevat. ,,Hij is onze mascotte”, zegt Jan van Hooijdonk, een van de oprichters van het Oosterbeeks Biergenootschap.

Van Hooijdonk loste een jaar geleden met Henk Aalders het startschot voor het biergenootschap. ,,We komen samen met gelijkgestemden om bier te proeven en er kennis over uit te wisselen’’, zegt Aalders. Het biergenootschap kent geen lidmaatschap en contributie. Bierliefhebbers kunnen zich per activiteit aanmelden en de gemaakte kosten worden onderling verdeeld. ,,We doen het voor niets, maar niet voor niets’’, zegt Van Hooijdonk met een knipoog.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.