Volledig scherm
Een ondergrondse afvalcontainer. © Erna Lammers

Oosterbeekse pizzeria boos over container voor de deur

OOSTERBEEK - Eigenaar Osama Elbousaily van pizzeria Bella Roma in Oosterbeek is boos op de gemeente Renkum.

De reden is de ondergrondse afvalcontainer die geplaatst is bij zijn restaurant op de hoek van de Utrechtseweg en de Wilhelminastraat. „Ik wil niet dat mijn gasten uitkijken op een afvalcontainer en in de zomer trekt dat beestjes aan en stinkt het", aldus Elbousaily.

Niet op de hoogte
De container is volgens hem vorige week ingegraven, terwijl hij hier niet van op de hoogte was. „Toen ik de graafmachine zag, heb ik nog gezegd: 'Jongens, niet voor mijn deur alsjeblieft.' Maar ze zeiden dat de container op die plek moest, in verband met de ouderen die hier vlakbij in een appartementencomplex wonen. Een ambtenaar zei dat als de container verplaatst moet worden, ik opdraai voor de kosten. Die zouden neerkomen op 6.000 euro ."

Pittige opgave
De gemeente heeft een andere lezing van de gebeurtenissen rondom de afvalcontainer voor Bella Roma: er zou wel overleg geweest zijn met Elbousaily. Daardoor is de container juist niet voor de hoofdingang, maar ter hoogte van de zij-ingang geplaatst. Het was een 'pittige opgave' om 45 containers voor het nieuwe afvalsysteem goed te plaatsen, zegt de gemeente, omdat er altijd een binnen 200 meter van je huis moet staan.

Wethouder Wendy Ruwhof heeft volgens een gemeentewoordvoerder binnenkort een gesprek met Elbousaily. „Wie voor de kosten zou moeten opdraaien, wordt daarin meegenomen."

Arnhem e.o.