De Oosterbeekse schrijfster Mirjam Guensberg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Oosterbeekse schrijfster Mirjam Guensberg. © Erik van 't Hullenaar

Oosterbeekse schrijfster Mirjam Guensberg eert haar vader, held zonder vaderland

BOEKIn ongekend korte tijd schreef Miriam Guensberg de biografie van haar vader, een Poolse Jood en bevrijder die arts werd in Twente. Tijdens een reis naar Polen stuitte de Oosterbeekse schrijfster op een dramatisch verhaal over haar grootouders.

1 reactie

 • Trouw

  2 jaar geleden
  Wat leuk om in de Gelderlander over je te lezen Mirjam. We zaten destijds in Groningen in dezelfde jaren/klas van de Bibliotheekacademie: 1969 -1971 > Henk ten Zijthoff. Kan me na het lezen van dit interview voorstellen dat het tijd is om een mooi Twents liefdesverhaal te schrijven!    
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Arnhem e.o.