Volledig scherm
Steven Bannink (links) en Arjen Knulst verheugen zich op de komst van 160 jonge wereldtoppers naar Oosterbeek. © Erik van 't Hullenaar

Oosterbeekse tennisclub heeft zin in de Windmill Cup

OOSTERBEEK - De opvolgers van Roger Federer en Maria Sharapova staan te popelen om hun slices, topspins, volleys en smashes te tonen op de banen van OTV in Oosterbeek. Vanaf zaterdag mag het, want dan begint op sportpark Hartenstein de kwalificatie voor de Windmill Cup, het internationale categorie 1-toernooi, waar de beste tennissers ter wereld tussen 12 en 14 jaar aan meedoen. De finales zijn precies een week later.

Het is de tweede keer dat OTV de organisatie in handen heeft, nadat de Windmill Cup eerder zeven keer bij TV Beekhuizen in Velp werd gespeeld en daarvoor twintig jaar in Leeuwarden. De Windmill Cup is één van de vijf grand slams die de Young Stars Association voor jonge tennistalenten houdt. 

Volledig scherm
Solana Sierra verloor vorig jaar in Oosterbeek het enkelspel bij de meisjes. © Marc Pluim

De eerste editie in Oosterbeek is volgens bestuurslid Steven Bannink van de Stichting Windmill Cup uitstekend verlopen. ,,Op het evaluatieformulier van de Internationale Tennis Federatie (ITF) stond alleen maar ‘very good’ en ‘excellent’. Die standaard willen we weer halen.”

Tennissers komen uit 56 verschillende landen 

De 160 jonge tennissers op de banen in Oosterbeek hebben 56 nationaliteiten, verdeeld over alle continenten. Bannink: ,,Aan het kwalificatietoernooi kun je de aantrekkingskracht van de Windmill Cup zien. Nederlanders staan ervoor in de rij. En er zitten individuele spelers uit Brazilië en Australië bij. Die zijn echt top hoor. Ze komen niet voor één kwalificatiepotje naar Europa.”

Volledig scherm
Alexandra Eala won in 2018 het enkelspel bij de meisjes. © Marc Pluim

Toernooidirecteur Arjen Knulst wil dat de Windmill Cup in Oosterbeek meer is dan alleen tennis. ,,Alle spelers en coaches krijgen vouchers voor het Airborne Museum Hartenstein. Zo geven we het evenement een extra dimensie. Verder zorgen wij voor een speciaal gevoel door vrijwel alle buitenlandse spelers bij gastgezinnen in de omgeving onder te brengen.”

Rolstoeltennistoernooi is groter

Het rolstoeltennistoernooi heeft dit jaar meer uitstraling. ,,Dat staat open voor spelers tot 18 jaar en begint woensdag. Vorig jaar hadden we negen spelers, nu zeventien. Het is internationaler. Naast Nederlanders doen er Britten, Amerikanen en Japanners mee.”

Tijdens de Windmill Cup worden ook clinics rolstoeltennis gegeven, net als clinics padel, een kruising tussen tennis en squash. Verder gaat het ook nog steeds om tennis, zegt Knulst. ,,In een fijne, rustige en ontspannen ambiance voor de spelers.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.