Oosterbeekse uitvinding: zeilstoel voor mensen met fysieke beperking

VideoOOSTERBEEK - Uitvinder Peter van Ham heeft een hoog-laag zeilstoel ontworpen. Mensen met een fysieke beperking en ouderen kunnen hiermee gemakkelijker zeilen. ,,Nu hoeven ze geen kramp meer in hun nek te krijgen.’’

Jeroen Beniest (55) zit met een grijns van oor tot oor en het roer in zijn hand te genieten. De zon staat aan een strak blauwe hemel, het water van de Rijn klotst zachtjes tegen de zeilboot. Hij heeft het vandaag getroffen als 'proefkonijn', zoals hij zichzelf omschrijft. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat als je ‘anders’ bent dan anderen op de middelbare school? Dit initiatief helpt op het Dorenweerd College
    PREMIUM

    Wat als je ‘anders’ bent dan anderen op de middelbare school? Dit initiatief helpt op het Dorenweerd College

    DOORWERTH - Op het Dorenweerd College in Doorwerth zat twee jaar geleden slechts één leerling die uitkwam voor zijn homoseksualiteit. ,,Wat jammer dat ik de enige ben”, zei hij tegen docent Elmar Noteboom. ,,Ik kan er met niemand over praten.” Noteboom, zelf homoseksueel, werd geraakt door de woorden van zijn leerling. Hij richtte op Paarse Vrijdag, vandaag precies één jaar geleden, de groep InDifferent op.

Arnhem e.o.