Volledig scherm
© ANP

Opnieuw zwaargewonde bij geweld in centrum Renkum

updateRENKUM - Een 28-jarige man uit Wageningen is maandagavond zwaar gewond geraakt in het centrum van Renkum. Het geweldincident gebeurde tussen 21.30 en 22.00 uur op de hoek van de Achterdorpsstraat met de Kerkstraat, ter hoogte van cafetaria Het Smulhoekje.

Wat zich precies heeft afgespeeld afgelopen maandagavond wil de politie niet zeggen. Ook niet hoe de man gewond is geraakt en of er veel mensen bij het incident betrokken waren.

Het incident heeft veel overeenkomsten met een vechtpartij enkele maanden geleden honderd meter verderop in het centrum in Renkum. Toen op vrijdagavond 27 juli gingen twee partijen met jongeren, jongvolwassenen en enkele ouderen in de Dorpsstraat met elkaar op de vuist.

Ernstig gewond

Quote

Ik heb er niets van meegekre­gen. Anders was de hond wel aangesla­gen

Bewoner centrum van Renkum

Of dat afgelopen maandagavond ook het geval was en of er wellicht sprake was van een afrekening wil de politie niet zeggen. Opmerkelijk is dat ook toen een Wageninger ernstig gewond raakte. Deze 54-jarige man moest met enkele flinke steekwonden in het ziekenhuis worden opgenomen.

Een buurtbewoner denkt niet dat het om een massale vechtpartij is gegaan. ,,Ik heb er niets van meegekregen. Anders was de hond wel aangeslagen. Ik kwam er pas achter dat er iets was gebeurd toen ik een politieauto in de straat zag’’, zegt de man.

In de Kerkstraat lag een bloedvlek van enkele centimeters doorsnee en nog één ter hoogte van het cafetaria. De gewonde Wageninger is samen met een vrouw in de ambulance gestapt, heeft een getuige gezien. Later die nacht zagen buren dat de politie een auto wegslepen van een parkeerplaats iets verderop aan de Achterdorpsstraat. Mogelijk gaat het om de auto van het slachtoffer. 

Tip, aanvulling of correctie? Stuur een berichtje via Facebook of Whatsapp ons: 06-13322268.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.