Volledig scherm
Tuin de Lage Oorsprong. © Marc van Onna

Oranjerie in Tuin de Lage Oorsprong

OOSTERBEEK - Als het aan Stichting Tuin de Lage Oorsprong ligt, komt er een oranjerie, een kap en kapschuur op het oude landgoed. Daarvoor is een bestemmingsplanwijziging aangevraagd bij de gemeente Renkum.

"We willen de tuin complementeren", zegt Mariëlle Kempen. Zij zorgt voor de exploitatie van de tuin die sinds 2008 is geopend voor publiek.

"We organiseren veel", zegt Kempen. "Als het regent, sta je sneu onder een tent. Bovendien komen de mensen van steeds verder zoals uit Duitsland. Die mensen wil je wat bieden." De oranjerie, eigenlijk niet meer dan een schuur met ramen op het zuiden waar onder andere palmbomen in overwinteren, wordt ontvangstruimte. "Je kunt er straks een kop koffie, thee en stukje taart krijgen." Maar horeca wordt het niet, verzekert Kempen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.