Frank Bregman heeft de maaltijden uit de oven gehaald. Peter Verhaagen en Ron Vonk van Lionsclub 
Renkum kijken tevreden toe.
Volledig scherm
Frank Bregman heeft de maaltijden uit de oven gehaald. Peter Verhaagen en Ron Vonk van Lionsclub Renkum kijken tevreden toe. © Gert Budding

Oude Post in Renkum maakt maaltijden voor daklozen

RENKUM – Nadat vrijdagavond om negen uur de laatste klant met een afhaalmaaltijd tevreden was vertrokken, spurtte Frank Bregman van restaurant Oude Post in Renkum opnieuw de keuken in. Hij was vervolgens tot middernacht bezig met het bereiden van een maaltijd voor 25 daklozen van de Stichting Kruispunt in Arnhem. 

,,We werden door de Lionsclub Renkum benaderd om tegen kostprijs een maaltijd voor daklozen in Arnhem te verzorgen. Ik heb de ovenschotel met liefde gemaakt”, zegt Frank Bregman. Peter Verhaagen en Ron Vonk van de Lionsclub kwamen de schotels afhalen om vervolgens als een speer naar Arnhem te vertrekken. 

,,De Lions club verzorgt één keer per maand in Stichting Kruispunt in Arnhem een maaltijd, wij koken dan zelf. Maar omdat het gebouw gesloten is, hebben we de Oude Post gevraagd. Ik weet overigens niet of de mensen de maaltijd nu in het gebouw mogen nuttigen. Voor de zekerheid hebben we 25 afzonderlijke bakjes laten maken, de mensen kunnen het dan eventueel buiten opeten”, zegt Peter Verhaagen die zich ineens achter het oor krabt.

,,Ik ben de ijsjes vergeten, nou, die halen we dan op de weg naar Arnhem nog wel even op.”

Frank en Robert Bregman toonden een voldaan gevoel. Beide eigenaars vervelen zich niet tijdens de coronacrisis. ,,We kunnen wel blijven klagen, maar gezien de omstandigheden mogen we tevreden zijn met de huidige klandizie”, zeggen de broers. 

Arnhem e.o.