Het gemeentehuis van Renkum aan het Raadhuisplein in Oosterbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis van Renkum aan het Raadhuisplein in Oosterbeek. © Rolf Hensel

Overname van gemeente Renkum door Arnhem of Wageningen komt stap dichterbij

OOSTERBEEK - Het opgaan van de gemeente Renkum in de gemeente Arnhem en Wageningen komt een stap dichterbij. Renkum wint het meeste aan bestuurlijke slagkracht bij zo'n herindeling, stelt adviesbureau Berenschot in een rapport over de toekomst van de gemeente in het rapport ‘Bestuurskracht van de Gemeente Renkum’. 

15 reacties

 • Wouter Hoge

  3 maanden geleden
  Als je genoeg woningen bouwt tegen de dubbele vergrijzing, de zorg slimmer organiseert, inzet op toerisme voor een sterke lokale economie/corona herstel en bepaalde zaken meer effectief oppakt met andere gemeenten, dan kun je prima zelfstandig blijven. Renkum splitsen is echt onzin: dat zou om financiele redenen niet voor de hand liggen volgens hetzelfde onderzoeksrapport. Renkum heeft het geldtekort omgebouwd in al 3 jaar een geldoverschot op de jaarrekening, dus het is al op orde gebracht.
 • Paul David

  4 maanden geleden
  Gemeentelijke herindelingen lijden altijd tot een nog grotere afstand tussen bestuur en burger
 • j huisman

  4 maanden geleden
  woensdag dit bericht, donderdag het bericht dat de VVD met het voorstel komt om het aantal te bouwen woningen met meer dan 60% te vergroten....Om met Cruijff te spreken "toeval is logisch".
 • Ceciel Buijser

  4 maanden geleden
  Arnhem staat te popelen om Oosterbeek in te lijven. Wat een grootheidswaanzin. Deze inwoner van Oosterbeek pleit er liever voor - als het niet anders kan - de hele gemeente over te hevelen naar Wageningen. Dat past gevoelsmatig beter.
 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  Welke kleine gemeente is er beter op geworden nadat ze fuseerden met een grotere gemeente? Wat zijn de armlastige gemeenten?

Arnhem e.o.