Penaltygebied van 12 meter bij DUNO: Was nou maar naar Specsavers gegaan...

VIDEODOORWERTH - Voetbalclub Duno in Doorwerth had zaterdagmiddag te maken met een gevalletje ‘Was nou maar naar Specsavers gegaan’.

Volledig scherm
Eric Vacquier Droop trekt in allerijl een nieuw lijntje op het hoofdveld van Duno. © Gert Budding

Het was nog net niet zo dat de strafschopgebieden aan de lange zijden van het veld waren uitgezet, zoals in de bekende tv-reclame. Maar dat er iets mis was gegaan met de belijning, was wel duidelijk. 

De omissie voorafgaand aan het hoofdklasseduel tussen thuisclub Duno en het bezoekende Buitenpost werd ontdekt door de trainer van de gasten.

Hij constateerde dat het ene punt van het zestienmetergebied een stuk dichter bij de penaltystip en de achterlijn lag dan het andere punt. Vervolgens checkte hij zijn waarneming met de reclameborden langs de zijlijn en toen wist de trainer het zeker: dit strafschopgebied is beslist niet rechthoekig.

Bijna vier meter

Hoewel de scheidsrechter het veld al had goedgekeurd, werd toch besloten het aanvangstijdstip uit te stellen om een en ander na te laten meten.

Dat was het moment waarop Eric Vacquier Droop met zijn mensen ten tonele verscheen. Vacquier Droop had de lijnen enkele weken geleden opnieuw getrokken en nadien geconstateerd dat het goed was.

Maar niet dus. Zaterdag kwam de vrijwilliger van Duno aan een van beide zijden van het strafschopgebied bijna vier meter te kort. 

Volledig scherm
Meten is weten op sportpark De Waayenberg. © Gert Budding

Het meetlint liegt niet

Volledig scherm
Spelers van Duno meten het verschil uit tussen de oude en de nieuwe lijn van het strafschopgebied. © Gert Budding

,,Ja, dat is best veel. Maar het was ons toen niet opgevallen en ook in de afgelopen weken is niemand er over begonnen. Op het oog was het een mooie rechte lijn. Maar het meetlint liegt niet. We hebben gewoon een foutje gemaakt met de opmeting”, zegt Vacquier Droop.

Hij kan er wel om lachen. ,,Het eerste wat ik zaterdag dacht, was: ik moet toch maar eens naar Specsavers gaan. En we hebben de wedstrijd gewonnen na de hersteloperatie. Eind goed al goed.”

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.