Volledig scherm
Foto uit de oude doos. Straatwerk voor het voormalige postkantoor op het Plein 1946 in Oosterbeek. © Hans Broekhuizen

Plan voor appartementencomplex op Plein 1946 in Oosterbeek in de ijskast

OOSTERBEEK - De plannen voor plaatsing van een appartementencomplex op het Plein 1946 in Oosterbeek liggen voorlopig stil. Het Renkumse college van burgemeester en wethouders zet de bouwplannen in de ijskast tot de nota wonen door de gemeenteraad is behandeld, zo meldt wethouder Verstand.

Eigenaar René Hazeleger wil op het plein, waar nu nog het oude postkantoor staat, een nieuw complex plaatsen met 32 appartementen. De plannen stuitten op weerstand bij omwonenden, met name vanwege het formaat van het geplande pand. Bovendien is niet iedereen blij met de sloop van het oude postkantoor, dat door sommigen als beeldbepalend voor het dorp wordt gezien.

,,Er is een behoorlijk aantal woningen in het hogere segment gepland”, licht wethouder Jasper Verstand de beslissing om de plannen te bevriezen toe. ,,We willen daarom eerst een goed beeld hebben wat er aan appartementen in Oosterbeek verder allemaal bij komt.” 

Parkeren

Bovendien waren er inhoudelijke redenen voor het stilleggen van het project, vertelt hij. ,,We vonden dat het parkeren onvoldoende geregeld was. Daarnaast moet de begane grond een centrumfunctie behouden, omdat het in het winkelhart van Oosterbeek ligt.”

Het Dorpsplatform had voor donderdag een discussiebijeenkomst gepland over Plein 1946. Deze is geannuleerd. De gemeente wil zelf de regie nemen over het proces omtrent de plannen, meldt Verstand. ,,Het is te belangrijk om aan anderen over te laten.” Als de plannen worden voortgezet, gaat dit wel in samenwerking met het Dorpsplatform, stelt hij. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.