Volledig scherm
et fietspad aan de noordkant van de Utrechtseweg wordt opgeheven. foto Marina Popova

Pleidooi voor behoud fietspad bij Oosterbeek

OOSTERBEEK - De Fietsersbond heeft bezwaar gemaakt bij de gemeente Renkum tegen het opheffen van het fietspad aan de noordkant van de Utrechtsweg, even ten westen van Oosterbeek.

De provincie Gelderland wil aan de zuidkant een fietspad voor 2 richtingen aanleggen. Dat is veiliger voor scholieren die naar het Dorenweerd College in Doorwerth fietsen.

Oversteken
Maar wel nadelig voor fietsers die richting Renkum rijden, want die moeten 2 maal de drukke Utrechtseweg oversteken. De Fietsersbond heeft berekend dat op een traject waar je normaal 6 minuten over zou doen straks 2 minuten tijdverlies optreedt door verkeerslichten en je dus 8 minuten onderweg bent.

Snelfietsroute
De bond pleit dan ook voor behoud van het fietspad aan de noordkant van de Utrechtseweg. Dat verhoudt zich ook beter met het plan van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen om een snelfietsroute tussen Arnhem en Wageningen aan te leggen. De Utrechtseweg lijkt daarvoor een logische route.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.