Poncho moet aan bij indrukwekkende 73ste Airborne Wandeltocht

videoOOSTERBEEK - De 73ste editie van de Airborne Wandeltocht is achter de rug. Ondanks de regen die in het begin van de middag viel, was het een geslaagd evenement. 

Zoals vanouds golfden de mensenmassa's weer door de Oosterbeekse straten en landerijen. Hoeveel deelnemers er precies zijn geweest, wordt pas maandag bekend, als de de tellingen achter de rug zijn.

De verwachting is dat er erg veel deelnemers zijn. Dit jaar wordt de Slag om Arnhem immers voor de 75ste keer herdacht. Bovendien was het bij de start van de wandeling prima weer.

Poncho’s 

Volledig scherm
De Airborne Wandeltocht. © Gerard Burgers

Dat veranderde na de middag. Vanaf een uur of één viel plotseling een gestage regen naar beneden en kwamen de paraplu’s, poncho’s en regenjassen te voorschijn. Gelukkig was er geen wind.

Na dik een uur hield de regen op en keerde de zon terug. Dat was juist op het moment dat de grote stroom wandelaars in Oosterbeek terugkeerde. De zeven aanwezige veteranen kwamen tevoorschijn uit de vip-tent bij hotel Hartenstein en konden de groeten en toejuichingen van het passerende wandelvolk weer in de zonneschijn in ontvangst nemen.

Volledig scherm
Airborne Wandeltocht 2019, de poncho's kwamen eraan te pas. © Gert Budding
Volledig scherm
© Gerard Burgers
Volledig scherm
De Airborne Wandeltocht. © Gerard Burgers
Volledig scherm
Het was door de regen niet altijd makkelijk om de wandelaars aan te moedigen. © Lezersfoto
Volledig scherm
De 73ste Airborne wandeltocht is van start gegaan in Oosterbeek. © DG
Volledig scherm
Wandelaars bij het Airborne monument in Oosterbeek. In de tent staat een replica van een Horsa, een Brits zweefvliegtuig. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.