Volledig scherm
De Japanse duizendknoop. foto Do Visser/De Gelderlander

Proef met bestrijding van Japanse duizendknoop

RENKUM - Terreinbeheerders aan de Veluwezoom doen mee aan een praktijkproef van Stichting Probos uit Wageningen om de Japanse duizendknoop te bestrijden. Dat is een exoot die veel schade aanricht en zeer moeilijk te bestrijden is.

Hij groeit met gemak door zwakke plekken in asfalt, beton en metselwerk en zorgt zo voor hoge kosten.

Biodiversiteit
Casper de Groot van Stichting Probos: "Waar de Japanse duizendknoop zich weet te vestigen, groeit niets anders meer. De plant groeit harder dan inheemse soorten. Dat heeft grote gevolgen voor de biodiversiteit."

Omdat de plant zo veel voorkomt, willen veel terreinbeheerders meedoen aan het onderzoek van Stichting Probos. Op de Veluwezoom doen onder meer de gemeente Renkum, de gemeente Rheden, Waterschap Vallei en Veluwe, Staatsbosbeer Zuid-West Veluwe en Landgoed Oranje Nassau's Oord mee.

Stichting Probos gaat op meer dan tachtig locaties vijf bestrijdingsmethoden uitproberen. Het gaat om intensief maaien, afdekken, afgraven en behandelen met bestrijdingsmiddelen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.