Volledig scherm
Een weginspecteur veegt glasscherven bijeen na een ongeval op de A50 bij Renkum. © Rijkswaterstaat

Rampmiddag op A50: nóg twee ongevallen na berging caravan

WOLFHEZE - Net nadat de berging van een geschaarde caravan en auto op de A50 even voorbij Wolfheze klaar was, gebeurden maandagmiddag elders op de snelweg nóg eens twee ongevallen. Onder meer in de file erachter, waar ter hoogte van Renkum rond 14.40 uur een botsing was.

Daar zijn twee rijstroken dicht geweest voor berging en onderzoek. Inmiddels is de weg weer vrij.

Ook bij de afrit Hoenderloo richting Apeldoorn was de weg een tijd lang deels dicht na een ongeval. Dat leverde een lange file op, die al begon bij knooppunt Waterberg in de A12 bij Arnhem.

Omleiding
Daardoor bleef er nog lang forse vertraging op de A50. Rijkswaterstaat gaf het advies vanaf knooppunt Valburg over de A15 en A325 richting Arnhem te rijden. Dat hoeft inmiddels niet meer.

Caravan
De omleiding was ingesteld na het eerste ongeval, rond 13.15 uur op de A50 nabij Wolfheze richting Arnhem. Daar was een caravan geschaard en gekanteld. De auto die de caravan trok kwam daarbij in omgekeerde richting op de weg te staan. Er waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.

Het bergen van de voertuigen begon rond 14.00 uur en was rond 14.30 uur klaar. Juist rond die tijd gebeurden ook de andere ongelukken.

De oorzaak van alle ongevallen wordt onderzocht.

Volledig scherm
Twee rijstroken op de A50 bij Arnhem zijn dicht nadat er een caravan is gekanteld. © Rijkswaterstaat

Arnhem e.o.