Veel inwoners van Renkum en Heelsum hebben last van geurhinder van Parenco blijkt uit een onderzoek van de GGD.
Volledig scherm
Veel inwoners van Renkum en Heelsum hebben last van geurhinder van Parenco blijkt uit een onderzoek van de GGD. © Gerard Burgers

Rapport GGD over papierfabriek is kritisch: ‘Stank Parenco onwenselijk voor gezondheid’

ARNHEM/RENKUM/HEELSUM - De stank die inwoners van Heelsum en Renkum ervaren van papierfabriek Parenco is ‘gezondheidskundig onwenselijk'. Dat concludeert de gezondheidsdienst GGD naar aanleiding van uitgebreid geuronderzoek. 

13 reacties

 • petra teunissen

  1 maand geleden
  Ik woon niet zo ver van Parenco maar merk er nooit iets van. Wordt een beetje moe van het maar klagen over de geur... we hebben een Chinees vlakbij en die ruik je ook. Klagen we toch ook niet over....
 • Anton Jansen

  1 maand geleden
  Wie was er eerst? Wat een onzinnig argument. Dan kan er niemand klagen. Die fabriek is er in 1912 neergezet. Het aantal 109 plussers in Renkum is zeer beperkt. Met een dergelijk onzinnig document kan je elke discussie afkappen.
 • E. Bovenkamp

  1 maand geleden
  Rij vanaf Heelsum maar eens naar Renkum..... Je wéér dat je Renkum binnen komt, een misselijk makende geur. Gadverdamme!! Elke dag weer.
 • Hugo van 't Woudt

  1 maand geleden
  Wie was er het eerst, de fabriek of de woningen
 • J Haanstra

  1 maand geleden
  Half Renkum heeft gegeten van deze fabriek, maar nu deze generatie er niet meer werkt begint de nieuwe generatie die er niet werken te zeuren.

Arnhem e.o.