Ravage na plofkraak pinautomaat in Renkum, geld ligt nog op straat

Video/UpdateRENKUM - Op de hoek van de Beyerstraat en de Europalaan in Renkum is maandagochtend vroeg een plofkraak gepleegd op een pinautomaat. Daarbij is ook de gevel van een cafetaria volledig vernield. Bewoners van de erboven gelegen woningen moeten hun huis uit.

Omwonenden hoorden een luide knal en zeggen dat er vier mensen in een zwarte Audi zijn weggereden. Getuigen zien geldcassettes op straat liggen. De politie heeft de hoek van de straat afgezet om te onderzoeken of er nog explosieven aanwezig zijn. 

Een deel van het geld ligt nog in de pinautomaat.
Volledig scherm
Een deel van het geld ligt nog in de pinautomaat. © Gert Budding

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft een verdacht object onder een geparkeerde auto onderzocht en meegenomen. Onduidelijk is of het gaat om een explosief. Geruchten over meerdere explosieven worden door een brandweerwoordvoerder ter plekke niet bevestigd.

Het onderzoek naar de plofkraak duurde rond het middaguur nog altijd voort. Een deel van de omgeving is nog afgezet. Hier en daar ligt nog geld uit de pinautomaat op straat. Ook is tussen de ravage nog altijd een geldcassette te zien.

Het pand waar de plofkraak werd gepleegd is zwaar beschadigd.
Volledig scherm
Het pand waar de plofkraak werd gepleegd is zwaar beschadigd. © Gert Budding
De EOD onderzoekt na de plofkraak in Renkum een verdacht object onder een geparkeerde auto.
Volledig scherm
De EOD onderzoekt na de plofkraak in Renkum een verdacht object onder een geparkeerde auto. © Gert Budding
Ramkraak op de hoek van de Europalaan en de Beyerstraat in Renkum.
Volledig scherm
Ramkraak op de hoek van de Europalaan en de Beyerstraat in Renkum. © RonV Media
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.