Het gebouw dat er zonder vergunning is geplaatst, staat achter de monumentale tuinmanswoning aan de Sonnenberglaan in Oosterbeek. De rechter dwingt de gemeente Renkum nu om te handhaven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gebouw dat er zonder vergunning is geplaatst, staat achter de monumentale tuinmanswoning aan de Sonnenberglaan in Oosterbeek. De rechter dwingt de gemeente Renkum nu om te handhaven. © DG

Rechter dwingt de gemeente Renkum om te handhaven op illegale overkapping

DEN HAAG/OOSTERBEEK - De rechter dwingt de gemeente Renkum tot actie. Renkum heeft ten onrechte een handhavingsverzoek afgewezen. De gemeente ging er ten onrechte van uit dat de bouw van een overkapping op het terrein van een manege aan de Valkenburglaan, hoek Sonnenberglaan in Oosterbeek was toegestaan zonder vergunning.

5 reacties

 • J. Zomers

  4 maanden geleden
  Zou het andersom doen... ik zou het oude versleten huisje afbreken en de overkapping laten staan.
 • Nicky Jansen

  4 maanden geleden
  Aangezien bij de gemeente alleen maar slappelingen werken, word ik nu lid van Vijf dorpen in 't Groen. Ik zie het als een verhoging van de gemeentelijke belastingen: Vijf dorpen in 't Groen voert een gemeentelijke taak uit: handhaving. Jammer dat de gemeente dit niet kan of wil. Dat laatste vanwege de aard van de bouwers en hun bouwsels. Er zit vrijwel altijd groot geld achter, met een legertje juristen en adviseurs). Daar is Vijf Dorpen niet bang voor. Bravo!
 • Hennie Brouwer

  4 maanden geleden
  Harm Post geeft eerder aan dat er een hoop emotie achter zit. Vind je dat gek Harm Post? Gemeente Renkum lijkt bang voor naam en geld. Durft zelden in te grijpen. Genoeg voorbeelden afgelopen jaren waar Vijf dorpen in 't groen mee bezig is geweest. Waar de gemeente de handhavende taak niet uitvoerde of gewoon liet gebeuren. Voornemen zonnevelden in en een kapitale woning naast een Natura2000 gebied (en die komt er, let maar op). Het vertrouwen in de Renkumse politiek is mede hierom minimaal.
 • j hu

  4 maanden geleden
  ja die Hazeleger weet te bereiken wat andere mensen niet lukt bij deze integere gemeente ! Opmerkelijk ook dat de woordvoerder van dit figuur het zelf toegeeft middels de woorden "Dit is het project waarbij gemeente zei: nu gaan we eens paal en perk stellen.”....Blij met "Vijf Dorpen in 't Groen" ! De luis in de pels van de o zo integere gemeente.
 • Joris Driepinter

  4 maanden geleden
  Ik denk eerder dat de gemeente het verzoek tot handhaving heeft afgewezen door de naam van de eigenaar van de schuur, dan door de reden die de gemeente heeft opgegeven...

Arnhem e.o.