Volledig scherm
PREMIUM
De spoorwegovergang bij station Wolfheze. © Marc Pluim

Renkum rekent op rijksbijdrage voor spoortunnel bij station Wolfheze

WOLFHEZE - De gemeente Renkum rekent er op dat het rijk meebetaalt aan de spooronderdoorgang bij station Wolfheze. Zij dient daarvoor deze maand een verzoek in bij het rijk. De huidige overweg is al lange tijd een doorn in het oog, omdat die als onveilig wordt ervaren.

Hoe de tunnel er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Ingenieursbureau Movares gaat daarvoor een ontwerp en een kostenraming maken. Voor het ontwerp heeft het college van burgemeester en wethouders gisteren een reeks uitgangspunten vastgesteld. 

Kern daarvan is dat er één onderdoorgang komt voor al het verkeer van de Wolfhezerweg. Fietsers en voetgangers krijgen dus niet elk een aparte tunnel onder het spoor door. Verder willen B en W het dorpsplein, dat zes jaar geleden werd vernieuwd, behouden. Omdat de tunnel op een diepte van 5 meter komt te liggen, betekent dit wel dat er bovengronds een verkeerslus moet komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.